Kiberxavfsizlikni ta’minlashda sugʻurtalash tizimini joriy etish - Мавлонов, О.Н.; Меликузиев, Р.Ш.; Раджабова, М.Ш. (Международный Журнал Теоретических и Прикладных Вопросов Цифровых Технологий, 2023)
Mazkur maqolada kiberxavfsizlikni ta’minlashda amaliy va samarali natija beruvchi sugʻurtalash tizimi toʻgʻrisida tadqiqotlar olib borilgan. Kiber xavfsizlikni ta’minlashda sugʻurtalash tizimi axborot obyektlarini attestatsiyalashni amalga oshirishning asosiy yoʻnalishi boʻlib, sugʻurtalash axborot xavfsizlikning garovi hisoblanadi. Shuningdek mazkur maqolada kiber tahdidlarning ba’zilari yani kiberterrorizm, kiber urush, kiber josuslik va kiber jinoyatchilar toʻgʻrisida hamda kiber hujumlar qilingan mamlakatlar statistikasi haqida ma’lumotlar beriladi. Kiber hujumlarni oldini olish choralari koʻrsatib oʻtiladi hamda ushbu maqolada kiber xavfsizlikni oldini olishning huquqiy asoslari koʻrsatib oʻtilgan.