Gibrid energiya ta’minoti: manbalarning boshqaruvi va monitroringi - Siddikov, I.X.; Temirov, A.A. (Международный Журнал Теоретических и Прикладных Вопросов Цифровых Технологий, 2024)
Hozirgi vaqtda elektr energiyasini taqsimlangan ishlab chiqarish juda muhim rivojlanishga ega. Shamol (shamol elektrostansiyasi), quyosh (fotovoltaik yoki termal) kabi bir nechta qayta tiklanadigan va bepul energiya manbalari uzoq joylarda elektr energiyasini ishlab chiqarish uchun tobora ko‘proq foydalanilmoqda. Shamol va yorug‘likning o‘zgaruvchanligi tufayli energiyani boshqarish tarmoqdan shamol energiyasi tizimlarida, shuningdek, PV-dizel tizimlarida asosiy muammolardan biridir. Shu maqsadda ushbu maqola gibrid energiya tizimlari uchun energiya ta’minoti uchun yuklamani boshqarish modulini loyihalash, tadqiq etish va samarali ishlashini ta'minlagan holda ishlab chiqarishni optimal boshqarishni taqdim etiladi.