Qaror qabul qilish jarayonlarida bipolyar to‘plamlardan foydalanish - Primova, X.A.; Axmedova, R.; Qarshiboyev, J.; Gaybulov, Q.M. (Международный Журнал Теоретических и Прикладных Вопросов Цифровых Технологий, 2024)
Qarorlarni qo‘llab-quvvatlash tizimlari (QQQT) ko‘p qirrali qarorlarni qo‘llab-quvvatlashning ilmiy usullarini birlashtirgan asosiy vositalari hisoblanadi. Bunday tizimlar qo‘llab-quvvatlashning ilmiy usullarini axborot texnologiyalari fanlari usullari bilan birlashtiradi va ularning qo‘llanish sohalari kengayishiga olib keladi. QQQT ilg‘or hisoblash algoritmlari, noaniq ma’lumotlar, ma’lumotlarni intellektual tahlilini bipolyar noravshan mantiq orqali hisoblash yangi bosqichga olib keladi. Ushbu tizimlar katta ma’lumotlar to‘plamini tahlil qilish, shablonlarni aniqlash va qimmatli ma’lumotlarni taqdim etish uchun mo‘ljallangan bo‘lib, qaror qabul qiluvchilarga insonning kognitiv cheklovlari keng qamrovli tahlilga to‘sqinlik qilishi mumkin bo‘lgan murakkab ssenariylarda ongli va strategik tanlov qilish imkonini beradi.