GSM tarmogʻining xavfsizlik zaifliklari va ularni bartaraf etish usullari - Mamatov, M. (Международный Журнал Теоретических и Прикладных Вопросов Цифровых Технологий, 2024)
Mobil aloqa industriyasi foydalanuvchilar sonining jadal o‘sishini kuzatilmoqda, dunyo bo‘ylab eng ommabop bo‘lgan GSM tarmog‘i bir qator xavfsizlik zaifliklariga duch kelmoqda. Zamonaviy texnologiyalarning rivojlanishi natijasida yuqori avlod tarmoqlarida ushbu muammolarning ayrimlari hal etilgan bo‘lsa-da, ko‘plab operatorlar hali ham 2G va 3G tizimlaridan foydalanishda davom etmoqda. Mazkur maqolada GSM tarmog‘i va uning ma’lumot uzatish kanallaridagi eng dolzarb xavfsizlik kamchiliklarini tahlil qilib, 2G va 3G tizimlarining xavfsizligini zamonaviy texnologiyalar yordamida oshirish uchun samarali va innovatsion yechimlarni taklif etadi.