Ko‘z kasalliklarida fundus kamera tasvirlari sifatini baholash va segmentatsiyalash algoritmlari - Mirzayev, N.; Shamsiyeva, X.G. (Международный Журнал Теоретических и Прикладных Вопросов Цифровых Технологий, 2024)
Ushbu tadqiqot ishida tasvirni qayta ishlashda kompleks yondashuvlar, segmentlashda mashinali o‘qitish algoritmlaridan foydalanish, U-Net usuli turli to‘r parda kasalliklari diagnostikasida yuqori aniqlikka erishishda yordam berishi taklif qilingan va fundus tasvirlarini qayta ishlash va segmentlashning zamonaviy usullari tahlili keltirilgan. Ushbu yo‘nalish bo‘yicha fundus tasvirlar yordamida olib borilgan ilmiy-tadqiqot ishlari tahlili bajarilgan. Natijalarni olishda DIARETDB1 ma’lumotlar to‘plamidagi fundus tasvirlarni qayta ishlashda hamda segmentlashda U-Net usuli samarali natijalarni berishi tajribasi o‘tkazilgan.